Articles jornal de nadal 2015

Operacion netejar la natura : Lo 27/09/15

Aqueste jorn, sèm partits en defòra de l’escòla per l’oepracion netejar la natura. La fasèm cada annada. Aviam de giletas blancs e de gants vèrds per amassar los rafatalhs. Sèm sortits doas oras e avèm emplenat quatre sacas plens. Èrem fòrça contents.

fach per Matéo, Ethan, Gabriel (TPS), Luna, Elsa (PS), Cloe e Raphael (CE2).

photo (26) photo (27) photo (28)

La fèsta de la rintrada

Per la fèsta de la rintrada, avèm repetit doas danças : la dança del Ròse e una farandòla. Faguèrem las repeticions las tantossadas amb totas las classas de l’escòla. Aviam un pòste de musica amb un micrò e es lo Batista que cantava la cançon del Ròse. Foguèt un moment plan risolièr.

fach per Matéo, Ethan, Gabriel (TPS), Luna, Elsa (PS), Cloe e Raphael (CE2).

Fête de la Rintrada photo (24) photo (25)

La novèla bibliotèca

Dins la bibliotèca, i a de libres. Ara i a una television, de bancs, de pichòtas taulas, d’escabels. Las parets an cambiat de colors, es blanc. I a d’afichatges. Cada doas setmanas,  i a presentacion de libres. Los libres son legits a l’ostal pels parents o tot sol. Los presentan. Quora i a pas presentacion, Melania nos legís una istòria.

De còps, fasèm de trabalhs coma l’alfabet,  Dama Carcàs e de bendas dessenhadas…

Per acabar, la bibliotèca es un endrech de l’escòla que  nos agrada.

Fach per Lola, Louise, Lucas, Carlina, Melissa, Loïse, Maxime.

Nouvelle Bibliothèque photo (20) photo (21)

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *